Wieken heeft aantrekkingskracht


Bron: De Bunschoter nr.031 (80e jaargang)
d.d. woensdag 17 maart 2010

Wieken heeft aantrekkingskracht

Het is brasserie Wieken het eerste jaar voor de wind gegaan. Dankzij het zonnige voorjaar was het prachtige buitenterras dat uitsteekt boven het water, met uitzicht op de  stadsweide, al gelijk een topper. Maar ook de steeds wisselende menukaart valt in de smaak. Ook blijkt het etablissement een uitstekende locatie voor een feest. De komende tijd gaat het ‘daar bij die molen’ nog meer bruisen.


Het zonnige voorjaar en de mooie zomer zorgden ervoor dat velen brasserie Wieken wisten te vinden. ,,De start was daardoor wat hectisch. Op het terras was het al veel drukker dan we hadden verwacht. En de mensen bleven ook steeds terugkomen’’, vertelt Anita Meester-Beekhuis. Opvallend was tevens dat de Bunschotense horecagelegenheid de tweede plaats in de wacht sleepte bij een door De Gooi- en Eemlander georganiseerde terrassentest.

De gastvrouw is tevreden over het eerste jaar. De klandizie is er. Onder het motto ‘beleef de seizoenen’ wordt de menukaart iedere drie maanden aangepast. De kaart verandert dan niet alleen qua gerechten, maar ook van kleur. Appeltjesgroen in het voorjaar, geel in de zomer, roodbruin in de herfst en ijsblauw in de winter. Deze kleuren komen ook subtiel in de inrichting van de brasserie voor, maar bijvoorbeeld ook in de stijlvolle reclame-uitingen. Uiteraard gaat het niet alleen om thema’s en kleuren, maar vooral om kwaliteit. ,,De geringe opslagcapaciteit, door de historische formaten van het pand, dwingt ons min of meer te werken met topleveranciers die dagelijks vers aanleveren. En vanwege de aanwezigheid van een open keuken kunnen de klanten zien hoe de gerechten bereid worden en de koks persoonlijk aanspreken.’’

Het etablissement naast korenmolen De Hoop is een uitstekende locatie om een feest te houden. Veel inwoners kunnen daar inmiddels over meepraten. De stijlvolle ruimte op de eerste verdieping komt daarbij goed van pas. Om extra capaciteit te genereren, wordt bij tijd en wijle op dezelfde verdieping ook nog een gedeelte van de molen betrokken.
Als klap op de vuurpijl kan een arrangement samengesteld worden waarbij de molenaar uitleg geeft. ,,Dat geeft opnieuw een stukje meerwaarde.’’ 

Laagdrempelig

Omdat de molen van ons allemaal is, hecht Anita er grote waarde aan brasserie Wieken laagdrempelig te houden. ,,Een kopje koffie met appeltaart nuttigen, genieten van een glas wijn, een bittergarnituur verorberen, een lunch of diner gebruiken; het is allemaal mogelijk.’’
Naast de sfeervolle ambiance van De Hoop kan ook genoten worden van het idyllische uitzicht over de westelijke stadsweide, bijvoorbeeld tijdens de populaire high tea. Het zijn allemaal ingrediënten die een bezoek aan brasserie Wieken zo buitengewoon maken.
Echte topdagen zijn de woensdagen en zaterdagen, omdat de molen dan ook nog eens draait.
Binnenkort gaat er in De Hoop een winkeltje van start, hetgeen weer een meerwaarde geeft. Nieuw is ook dat hier per 1 april een halte komt van Trijntje Cornelia. Dat betekent dat gebruikers van dit toeristentreintje heerlijk bij de molen kunnen vertoeven. Uiteraard biedt de extra aanloop extra kansen voor de enthousiaste Anita en haar team. Maar het treintje kan ook voor andere doeleinden ingezet worden, bijvoorbeeld voor het vervoer van gasten bij een feestje.

Band

Omdat het gemeentehuis zich op een steenworp afstand van de molen bevindt, kiezen bruidsparen er steeds vaker voor hun gasten vooraf bij brasserie Wieken te ontvangen. Maar het komt ook regelmatig voor dat na de kerkelijke huwelijksbevestiging de bruidstaart in het karakteristieke etablissement van Anita aangesneden wordt en de maaltijd er genuttigd wordt.
Maar ook bij het bedrijfsleven is brasserie Wieken inmiddels een vertrouwd adres. ,,Zij vinden het aantrekkelijk gasten in een bijzondere entourage te ontvangen.

Veel bedrijven hebben De Hoop gesponsord, waardoor ze er automatisch al een band mee hebben.’’
Om nog meer op de wensen van de klant in te spelen, is besloten de lunchkaart uit te breiden. Ook wil de brasserie met een feestelijk aanbod inspelen op de aubade op Koninginnedag. Daardoor bestaat de mogelijkheid na het zingen nog even lekker aan de Stadsgracht te vertoeven. Maar er staat er dit voorjaar meer op de rol, zoals het menu van de chef. En dan zijn er nog de cadeaubonnen. ,,Een geslaagd cadeau, merken wij.’’
Uit het verhaal van Anita blijkt dat brasserie Wieken zich na één jaar een goede positie verworven heeft in de gemeente Bunschoten, met veel toekomstperspectief.
© Wieken 2011 - 2018 | Cookie instellingen
Webdesign by Terra-IT