Wieken: Lunchen onder de molen

Gepubliceerd op 18 augustus 2009, 15:46
Laatst bijgewerkt op 18 augustus 2009, 15:48
Bron: Gooi- en Eemlander


De verrassing bij de collega is groot als achter de nieuwe korenmolen in Bunschoten een prachtig uitzicht verschijnt over de oude boerengronden van het dorp. Vanaf het terras van brasserie Wieken, dat aan de molen vast zit en is gebouwd boven de Stadsgracht, kijk je uit over de weilanden met koeien en paarden. In het water een enorme groep ganzen in verschillende kleurstellingen en wat eenden. Er waait een zacht aangenaam briesje.

Gezien het mooie warme weer en de leuke plek verbaast het ons dat we de enige gasten zijn. Volgens de vriendelijke serveerster is het te warm en liggen veel mensen op het strand. Ze geeft ons de kaart en we bestellen vast een ice-tea en een verse jus. De drankjes komen vlot, maar de jus blijkt gewoon uit een flesje te komen. Jammer. We vragen om een advies voor de lunch. ,,De waldkornbol met gegrilde (warme) beenham en honingtijmsaus'', krijgen we als antwoord, ,,maar het is maar net waar u zin in hebt natuurlijk.'' Het wordt de waldkornbol (7,50 euro) en een sandwich rosbief met olijventapenade en rucola (7,50 euro).

Op de kaart staan verder onder andere een clubsandwich zalm (8,75), boerenburger (9,25 euro), uitsmijter (8,00 euro) of een salade Spakenburg (13,75 euro) met gerookte paling en zalm en Hollandse garnalen. Handig om te weten: als je weinig tijd hebt en snel geholpen wil worden, dan is dat geen probleem.

We turen over de weilanden en voelen ons rustig worden. Helaas staat de muziek af en toe net een tikkie te hard. Het meubilair ziet er prima uit met keus uit grote lounge banken en houten tafels en stoelen. De korenmolen, geopend afgelopen maart, is een replica van de molen aan de Molenstraat die in de jaren zeventig werd gesloopt. Iedere woensdag en zaterdag is de molen open voor bezoekers.
De broodjes arriveren beiden gegarneerd met wat huzarensalade. De smaak is goed, al missen we bij de rosbief peper en zout en is de hoeveelheid rucola wel erg minimaal. Er ligt ook gewone sla bij. De collega lokt met wat stukjes brood in het water de ganzen en eenden dichterbij. Ze laten het zich goed smaken. Als toetje wordt er appeltaart met slagroom besteld, begeleid door een cappuccino en een spa rood. De appeltaart is niet huisgemaakt, maar komt van de plaatselijke warme bakker. De appelpunt blijkt ongevraagd ook warm te zijn. Dat is iets te veel van het goede bij een temperatuur van dertig graden.
Over de hygiëne kunnen we kort zijn, die is prima. Het damestoilet is tevens geschikt voor invaliden en nog een pluspunt: dikke papieren handdoekjes!

© Wieken 2011 - 2018 | Cookie instellingen
Webdesign by Terra-IT