Tweede plaats terrassentest



Wieken behaalt tweede plaats in terrassentest
’Inmiddels serveren wij
verse jus d’orange’

’Hardhouten planken, robuuste tafels en een prachtig uitzicht’, dat zijn de ingrediënten die brasserie Wieken aan haar terras geeft. ’We turen over de weilanden en voelen ons rustig worden’, was het commentaar dat 19 augustus in de terrassentest van de Gooi- en Eemlander te lezen was. Wieken veroverde in die test een tweede plaats.

’Het meubilair ziet er prima uit’, ’de smaak is goed’, ’vriendelijke serveerster’ en ’over de hygiëne kunnen we kort zijn, die is prima’ zijn enkele opmerkingen over het terras van Wieken. ,,Geweldig’’, noemt Anita Meester de uitslag van 37.6. ,,Dat is maar tweetiende punt lager dan de nummer 1. In de lijst staan terrassen die ik ken en waar ik een heel goed gevoel bij heb, en die staan onder ons.’’
De totaalscore werd behaald dankzij goede cijfers op alle vijf de criteria: uitzicht (8.3), sfeer (8), hygiëne (7.3), prijs/kwaliteit (7) en bediening (7). Dit leverde Wieken een gedeelde tweede plaats op.

Verbeterpunten

Zelf is ze blij met de terrassentest. ,,Een restaurant of brasserie foutloos starten kan gewoon niet. Je loopt altijd nog tegen dingen aan’’, aldus de 38-jarige onderneemster. ,,Als team waren heel snel op elkaar ingespeeld en dat scheelt.’’ Gezamenlijk werden de verbeterpunten opgepakt en werd er van geleerd. ,,En met deze test werd er met vreemde ogen tegen onze brasserie aangekeken en werd bij een aantal extra punten de vinger gelegd.’’

Zo werden door de jury kanttekeningen geplaatst bij het feit dat de jus gewoon uit een flesje kwam, dat de muziek af en toe ’een tikkie te hard’ stond en dat de appeltaart warm werd geserveerd terwijl hier niet om was gevraagd. Anita: ,,Inmiddels serveren wij verse jus d’orange en vragen wij of mensen de appeltaart warm of koud willen hebben.’’ Waarmee ze aangeeft de kritiek goed opgepakt te hebben.
Wat betreft de muziek geeft Anita Meester aan dat het per persoon verschilt. ,,De één vindt de muzieksterkte passen bij de omgeving, een tweede heeft liever geen muziek en onlangs was hier een vrouw die de muziek niet eens gehoord heeft.’’

Het behalen van de tweede plaats nog geen half jaar na de opening van de brasserie, wijt Anita aan de goede samenwerking binnen het team. ,,En ook mijn man heb ik heel veel steun aan. Hij doet heel veel op de achtergrond en helpt me aan alle kanten.’’

Bron: De Bunschoter

© Wieken 2011 - 2018 | Cookie instellingen
Webdesign by Terra-IT