Dineren naast de molen

Een zonovergoten terras. Vogels die het hoogste lied zingen. Uitzicht over groene weiden. En een bord met malse lamshaasjes, speenvarkenkoteletjes, een gevulde wrap of filet van maïskip… Wie houdt van tongstrelende gerechten én de rust van het buitenleven, is welkom in brasserie Wieken in Bunschoten.

Eeuwenlang maalden molenaars langs de Spakenburger Gracht in Bunschoten het koren tot meel. Eeuwenlang blies de wind in de wieken en reden paard en wagen af en aan. De laatste korenmolen stond fier overeind tot 1930. Bij een storm raakten de wieken op hol en werd de molen onherstelbaar beschadigd. Het laatste wat overbleef, de romp, werd in de jaren zestig gesloopt.

Herbouwd
Inmiddels heeft dit verhaal van vergane glorie een vervolg gekregen. In 2007 werd de historische molen op een nieuwe plaats nagebouwd aan de rand van de oude stadsweides van Bunschoten. En opnieuw draaien de wieken en wordt het koren tussen de molenstenen vergruisd tot meel. Maar nu valt er méér te genieten dan in de jaren dertig. Want naast de imposante molen is brasserie Wieken gevestigd. Een fantastische locatie voor een kopje koffie, een lunch, een diner of een compleet feest.

Van koffie tot diner
Wie op het terras plaatsneemt, heeft uitzicht over de uitgestrekte stadsweiden. Hier komen de seizoenen tot leven. Er is plaats genoeg voor iedereen. Buiten is ruimte voor 70 personen en binnen voor nog eens 80 gasten. De een waait hier aan voor een Latte Macchiato met heerlijke appeltaart of een borrel met bittergarnituur. De ander strijkt neer voor een lunch met soep, molenbrood van zelf gemalen meel en Salade Spakenburg.Een derde komt naar Wieken voor een verrassend diner. Met zorg bereid door de koks, die in hun open keuken geen geheim maken van de culinaire voorbereidingen.Ook grote groepen weten de brassière bij Korenmolen De Hoop te vinden voor een feestelijke bijeenkomst.

Eigen karakter
Het authentieke gebouw naast de monumentaal ogende molen, het prachtige uitzicht en de smakelijke gerechten geven Wieken haar eigen karakter. Wie zin krijgt om aan te schuiven, hoeft het om de prijzen niet te laten. Dat maakt de verrassing compleet.

Wieken - Stadsspui 4, 3752 CL Bunschoten. Tel. 033-2990887, www.wieken.eu

 

Bron: Woonstijl juni 2011

© Wieken 2011 - 2018 | Cookie instellingen
Webdesign by Terra-IT