Brasserie Wieken presenteert zomerkaart

Gepubliceerd op 19 juni 2013
Bron: De Bunschoter


Bij Wieken beleef je de seizoenen niet alleen in het weer, maar ook op de kaart die de brasserie bij Korenmolen De Hoop elk jaargetijde weer voert en gedeeltelijk vernieuwd. Tijdens de zomermaanden staat het fraaie terras centraal en op de nieuwe kaart die gisteren is gepresenteerd prijken weer enkele verrassende nieuwe gerechten.

Daarnaast zijn er enkele blijvers, zoals de 'klassiekers' carpaccio met oude kaas en een tournedos.
Bij het vernieuwen van de kaart worden de beide koks, Willam Hess en Johan Hutten, nauw betrokken. Zij gaan een maand van tevoren 'proefkoken', waarna een select gezelschap de nieuwe gerechten proeft. Op basis van hun bevindingen worden nog speciale accenten gelegd.
Zo prijkt op de nieuwe lunchkaart een clubsandwich klassiek. Deze clubsandwich met kip, kaas, spek, gekookt ei en mayonaise is zeer goed ontvangen en valt erg in de smaak. Verder is de echte hamburger een topper. Dit is een à la minute gegrilde hamburger van 100% rundvlees met tomaat, ui, augurk en kaas. Op een bol van wit molenbrood. Met een kruidenketchup. Plus pommes frites met mayonaise.

Trots is de brigade van Wieken op twee nieuwe grilgerechten: de gegrilde runderribeye met kruidenboter en de gegrilde runderentrecote. Dit is vlees van absolute topkwaliteit: Grain Fed Beef 1788. Dit vlees komt van het ras Herefold uit de regio New South Wales, gelegen aan de oostkust van Australië. Een gebied dat wordt geprezen om zijn ongerepte natuur en uitgestrekte groene vlaktes, waar het vee naar hartenlust kan grazen. De omgeving in combinatie met het klimaat biedt een veelheid aan natuurlijke voedingsbronnen wat de kwaliteit van het vlees zeer ten goede komt. In samenspraak met de slager die het vlees levert aan Wieken heeft de brasserie bij de molen gekozen voor dit kwaliteitsvlees. En dat elke dag weer vers. Wieken voert namelijk een beperkte voorraad, zodat men elke dag een vers product kan serveren. Kwaliteit staat voorop. Over de runderribeye en de runderentrecote merkt het team van Wieken op: 'Je weet niet wat je proeft. Geweldig lekker.''
Daarnaast zijn er altijd gerechten buiten de kaart om. Momenteel zijn dat de asperges. Zo kan de klant genieten van asperges met een lekker stuk zalm erbij, of ham. En er is ook een salade met asperges.
Wieken is tevens het adres voor een verrassende barbecue of een buffet op het terras, maar ook voor walkingdinners kunt u er prima terecht. Voor grote groepen kan een leuk driegangenmenu worden samengesteld vanaf 25 euro.

De brasserie die gesitueerd is in een nostalgische omgeving bij Korenmolen De Hoop, trekt ook steeds meer mensen van buiten de dorpsgrenzen. Veel fietsers strijken hier neer en komen dan tot de conclusie dat dit een geweldige locatie is. De rust van de stadsweiden in combinatie met de heerlijke gerechten die Wieken serveert, zorgen voor een bijzondere beleving. Veel gasten uit Amersfoort, Baarn, Laren en Soest geven aan dat ze niet wisten dat Wieken hier zat, maar zijn na dat eerste bezoek meteen verkocht.


Bij Wieken beleef je de seizoenen, elke keer weer. En dat dankzij innoveren, selecteren en variëren. Elk nieuw seizoen is een bezoek aan de brasserie bij de molen dus weer een bijzondere ervaring. De nieuwe zomerkaart onderstreept dat dubbel en dwars.        
 

 

 

© Wieken 2011 - 2018 | Cookie instellingen
Webdesign by Terra-IT